بیماری های قارچی
چگونه بیماری گل قاشقی را درمان کنیم؟
قاشقی یا پپرومیا یکی از گیاهان مقاوم آپارتمانی است که اگر از آن به خوبی مراقبت کنید معمولا دچار بیماری و آفت نمیشود. اما برای داشتن گیاهی سالم و سبز بهتر است با بیماری ها و آفات گیاه قاشقی آشنا شوید و راه های جلوگیری و حتی درمان این بیماری ها را یاد بگیرید.
قاشقی
عوارض و بیماری گل قاشقی
علت پژمرده شدن پپرومیا ( قاشقی )
گیاه قاشقی به دو دلیل آبیاری زیاد یا کم پژمرده می شود. در صورت خشک بودن خاک به سادگی می توانید با آبیاری به موقع مشکل را برطرف کنید. اما در صورت آبیاری بیش از حد ریشه های گیاه می پوسد که درمان آن مشکلتر است. اگر تنها تعدادی از برگ های گیاه خشک شده اند آن ها را جدا کنید. آبیاری را متوقف کنید تا خاک خشک شود.
از آن به بعد گیاه را در فواصل بیشتر آبیاری کنید تا دوباره رشد خود را از سر بگیرد. اما اگر بیشتر برگ های گیاهتان پژمرده شدهاند، باید گلدان آن را عوض کنید. قبل از انتقال گیاه به گلدان جدید ریشه های پوسیده را به کمک یک قیچی تمیز جدا کنید تا پوسیدگی به ریشه های سالم منتقل نشود. بعد از انتقال گیاه خاک را به مقدار کم آبیاری نمایید و حداقل یک هفته تا آبیاری بعدی صبر کنید
ریزش برگ ها
ریزش برگ ها هنگام رشد گیاه قاشقی طبیعی است. با رشد برگ های جدید تعدادی از برگ های قدیمی تر می ریزند که جای نگرانی ندارد. ریزش برگ های سبز ممکن است به دلیل سرما هم باشد. در این صورت گیاهتان را به محیط گرمتری منتقل کنید. اگر ریزش برگ ها شدید باشد و از قسمت های مختلف گیاه اتفاق بیافتد ممکن است نشانه ی آبیاری بیش از حد و یا حتی بیماری باشد. در این صورت باید پشت و روی برگ ها را بررسی کنید. اگر نشانه ای از بیماری دیدید سریعا به آن رسیدگی کنید. در ادامه با این بیماری ها و درمان آن ها بیشتر آشنا میشویم.
زردی برگ ها
آبیاری نامناسب، نور زیاد و تغییر ناگهانی دما می تواند از دلایل زردی برگ های قاشقی باشند. گیاه قاشقی در نور غیرمستقیم به خوبی رشد می کند. اما اگر آن را مدت طولانی در نور مستقیم قرار دهید برگ هایش زرد می شوند. نور مستقیم می تواند باعث سوختگی نوک و کناره برگ ها نیز بشود. پس اگر با برگ های زرد قاشقی مواجه شدید گیاهتان را به مکانی با نور ملایم منتقل کنید.
پیچ خوردن برگ ها
مشکل پیچ خوردن برگ ها چندان معمول نیست ولی معمولا به علت وجود پشه و یا کمبود مواد مغذی ایجاد میشود. پشه ها به صورت لکه های سفید در زیربرگ ها و روی ساقه دیده می شوند. برای از بین بردن این آفات می توانید برگ ها را با صابون های ضدحشره بشویید.
پیچ خوردن برگ ها علت دیگری هم دارد. کمبود مواد مغذی از جمله کلسیم هم باعث پیچ خوردن برگ های گیاه قاشقی میشود. استفاده زیاد از کودهای ازت و فسفر می تواند از جذب کلسیم جلوگیری کند.
لکه های سیاه روی برگ ها
لکه های سیاه و قهوه ای روی برگ ها در اثر حضور آفات گیاه قاشقی به وجود می آیند. اگر با لکه های سیاه روی برگ های قاشقی مواجه شدید به سرعت آن را از بقیه گیاهان جدا کنید. سپس برگ های آسیب دیده گیاه را با یک قیچی تمیز جدا کنید. بهتر است برای اطمینان از دفع آفات گیاه را به طور کامل هرس کنید.
آفات قاشقی
گیاه قاشقی گیاهی مقاوم به آفات است. اما گاهی مورد حمله ی آفاتی مثل پشه سیاه، شپشک و کنه قرار میگیرد که برای نجات دادن گیاه در ابتدا باید نوع آفت را شناسایی کرده سپس به از بین بردن آنها اقدام کنید.
پشه سیاه
این آفت در خاک گیاه دیده میشود. لارو پشه از ریشه تغذیه کرده و از این طریق به گیاه آسیب میرسانند. کاهش میزان آبیاری میتواند به دفع این آفت کمک کند. اضافه کردن مقداری پودر دارچین به سطح خاک هم می تواند کمک کننده باشد.
شپشک آردآلود
این آفت به صورت توده های سفیدی زیر برگ ها و روی ریشه دیده میشوند. معمولا کپک نیز در کنار این آفت دیده میشود. شپشک رشد گیاه را متوقف میکند. برای مبارزه با این آفت می توانید برگ ها را با صابون بشویید یا محلول صابونی را به سطح گیاه اسپری کنید.
استفاده از سموم سیستمیک مانند مالاتیون هم در مبارزه با این آفت اثربخش اند.
کنه
کنه ها بسیار کوچک هستند و می توانند تا مدت طولانی دیده نشده باقی بمانند. در این مدت ممکن است به گیاه آسیب زیادی وارد کنند. این آفت هم از رشد گیاه جلوگیری میکند و باعث خوردگی برگ ها میشود. برا مبارزه با کنه میتوانید به کل گیاه محلول صابونی اسپری کنید.
آفت های قارچی
قارچ فیتوفترا : ممکن است در اثر آبیاری بیش از حد و رطوبت بالا ایجاد شود. این آفت ریشه گیاه را می پوساند.
قارچ سرکوسپرا : در اثر این آفت لکه های سیاهی در سطح زیرین برگ ها ایجاد می شود.
قارچ میتروسیوم : تاول های آبدار در سطح برگ به وجود می آورد.
برای مبارزه با این آفت های قارچی می توانید از سموم قارچ کش استفاده کنید.
نظراتتون رو بذارید و سؤالاتتون رو همینجا بپرسید
دفتر مرکزی : تهران ، سعادت آباد ، نبش بلوار دریا
سایت آزمایشگاهی : اسلام شهر ،نظام آباد ، مزرعه آزمایشی دکتر گیاه
دفتر شیراز : دوکوهک ، کوچه لامپ سازی ، گلخانه دکتر گیاه
تلفن : ۰۹۱۲۰۶۰۶۰۵۵