پتوس یکی از بهترین گیاهان آپارتمانی است که بسیار طرفدار دارد و شرایط نگهداری از این گیاه نیز بسیار ساده است. این گیاه به راحتی رشد میکند و مقاومت بالایی دارد. پوتوس متعلق به جنگلهای جزایر سولومون یا سلیمان است که میتواند با مناطق گرمسیری خود را منطبق و سازگار کند. این گیاه جایگاه بالایی در بین گیاهان آپارتمانی دارد که علاوه بر زیبایی خانه به تصفیه هوا نیز کمک بسیاری میکند. این گیاه باعث افزایش رطوبت هوای خانه شده و اکسیژن را جایگزین دی اکسید کربن میکند و در فنگ شویی هم برای از بین بردن انرژی منفی به کار برده میشود.
این گیاه خاصیت روندگی دارد. برگهای پوتوس ابلق، سبز تیره و یا سفید است که از نظر رشد کردن میزان رشد سریعی دارد. این گیاه حتی بدون وجود خاک نیز در آب به سرعت رشد میکند.
تکثیر پتوس راحت است و از سه روش انجام میشود که شامل قلمه زدن پتوس در آب، قلمه زدن پتوس در خاک و تقسیم بوته میباشد.
برای تکثیر هر گیاهی ابتدا باید یک قلمه مناسب از آن گرفت. به روش زیر از گیاه پتوس قلمه میگیریم.
ابتدا یک ساقه سالم و شاداب را برای قلمه زدن انتخاب کنید. دقت داشته باشید که حتما شاخهای سالم و بدون آفت را برای تکثیر پتوس انتخاب کنید. در غیر این صورت گیاه شما عمر زیادی نخواهد کرد. طول ساقه انتخابی بهتر است بین ۱۰ الی ۱۵ سانتیمتر باشد. در صورت امکان شاخه باید دارای چند گره باشد. گره محل اتصال برگ به ساقه گیاه است.
ساقههایی که دارای ویژگیهای زیر هستند را انتخاب نکنید:
ساقه را درست از قسمت زیر گره قطع کنید چرا که ریشه در همین قسمت تشکیل میشود. ۵ برگ برای فتوسنتز روی ساقه نگه دارید و باقی را حذف کنید. برگهای پایینی را برای جلوگیری از پوسیدگی، قطع نمایید.
یک شیشه انتخاب کنید که گنجایش تمامی قلمههای شما را داشته باشد. عمق آب به قدری باشد که دو گره پایینی ساقه را بپوشاند. برای ریشه دار کردن پتوس می توانید از هورمون ریشه زایی استفاده کنید. هورمون ریشه زایی درصد ریشه زایی را بالا می برد و پروسه آن را تسریع می بخشد. ما به شما استفاده از هورمون ریشه زایی زیر را توصیه می کنیم.
پتوس در هیچ مرحلهای از رشد نباید زیر نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد. در مرحله ریشه زایی نور زیاد باعث زردی قلمهها و نابودی آنها میشود.
باید توجه کنید که مقداری آب جذب قلمهها میشود و از مقدار آن کم میشود. برای جلوگیری از کمبود آب و بروز بیماری قارچی هر دو یا سه روز آب تمیز اضافه کنید.
بسته به شرایط نگهداری بعد از حدود ۲ الی ۴ هفته، ریشهها به قدر کافی رشد کردهاند و آماده انتقال به گلدان میباشند. بعد از ظهور ریشه به طول ۱۰ سانتیمتر آنها را در گلدان بکارید.
یک گلدان پلاستیکی انتخاب کنید که حداقل ۴ سوراخ در انتها داشته باشد. تاکید به داشتن سوراخهای زیاد در انتهای گلدان به این دلیل است که پتوس به پوسیدگی ریشه حساس است و آب اضافی باید از ته گلدان خارج شود.
با انگشت خود حفرهای به عمق ۵ الی ۷ سانتیمتر در خاک ایجاد کنید. قلمهها را به نحوی در حفره تعبیه شده قرار دهید که به ریشهها فشار وارد نشود. خاک اطراف ریشه را به آرامی فشار دهید تا سفت شود.
پتوس نسبت به شرایط آب دهی کمی حساس است. خشکی زیاد خاک باعث ریزش برگ پتوس میشود. خاک با رطوبت کم، مورد پسند پتوس است. پس کافی است هر چند روز یک بار زمانی که خاک کمی خشک شد به پتوس آب داد.
نکته مهم: گیاه پوتوس را در یک سبد آویز دور از دسترس حیوانات خانگی و کودکان قرار دهید، زیرا گیاه سمی است و باعث درد شدید در دهان میشود. این گیاه همچنین میتواند باعث تحریک جزئی پوست شود.
دفتر مرکزی : تهران ، سعادت آباد ، نبش بلوار دریا
سایت آزمایشگاهی : اسلام شهر ،نظام آباد ، مزرعه آزمایشی دکتر گیاه
دفتر شیراز : دوکوهک ، کوچه لامپ سازی ، گلخانه دکتر گیاه
تلفن : ۰۹۱۲۰۶۰۶۰۵۵