هورمون اتیلن
- نقش اتیلن در گیاه:
- استفاده از هورمون اتیلن در برخی گیاهان که شاخههای آنها معمولاً عمودی رشد میکند و زمین گرایی منفی دارد در جهت افقی رشد میکند، برگ بسیاری از گونهها در معرض غلظتهای بسیار کم اتیلن اپیناستی (گرایش به پایین) از خود نشان می دهد.
- اصولاً غلظت لازم برای ایجاد اپیناستی خیلی کمتر از غلظتی است که برای ریزش برگ استفاده می شود.
- در آناناس باعث تولید گل دهی و بروز جنسیت می شود.
- در خیار به صورت عکس هورمون جیبرلین باعث افزایش تولید گل ماده نسبت به گل نر می شود.
- به کار بردن اتیلن در روی میوه هایی که هنوز به حد کامل نرسیده اند مانند خرمالو، موز و طالبی باعث تسریع در رسیدگی می شود.
- از طرفی باعث ترکیدن پوست میوه ها می شود و مصرف آن باعث رنگپذیری بهتر در گوجه فرنگی، مرکبات، هلو، انگور، گیلاس، آلو و آلبالو می شود.
- استفاده از اتیلن حدود ۱۰ روز قبل از برداشت در غلظت بالا باعث تحریک ریزش میوه می شود مانند میوه های سیب، گلابیٍ، گیلاس، آلو و هلو ، با توجه به اینکه در صورت کمپوت سازی باید میوه های بدون دم باشند لذا استفاده از این هورمون در میوه هایی مانند گیلاس و آلبالو حائز اهمیت است.
- مصرف این هورمون در اوایل پاییز در میوه های هسته دار مانند هلو، گیلاس، شکفتن جوانه های را به تعویق انداخته و از سرمای بهاره محفوظ می دارد.
- اتیلن بازار پسندی محصولات مختلف را افزایش داده و در گوجه فرنگی از مرحله گرده افشانی تا زمانی که سبز و بالغ می شود باعث افزایش محصول میشود، آغاز تشکیل جوانه گل را تحریک می نماید.
- در کل مانع رشد گیاه و سبب ریزش برگ ها و سبب رسیدن میوه ها می شود .
- محل ساخت :
- در دیواره میوه
ورود به اینستاگرام دکتر گیاه
صفحه مشاوه با کارشناسان دکترگیاه