پتوس سبز از جمله گیاهان رونده که رشد سریعی دارند، محسوب می شود. این گیاه همیشه سبز و بسیار سازگار با شرایط آپارتمان است.
برگهای پتوس قلبی شکل و سبز بوده و میتوانید به دو شکل آویز و بالارونده آن را پرورش دهید و در مدت کوتاهی یک فضای سبز نسبتا بزرگی داشته باشید.
نکته:
پتوس از جمله گیاهانی است که میتوانید آن را برای چندین سال درون آب نگهداری کند امااااااا…به این نکته باید توجه داشته باشید که آب ظرف را بصورت هفتگی عوض کنید تا از حمله بیماریها به آن جلوگیری شود.
نور:
پتوس به نور غیرمستقیم اما باکیفیت نیاز دارد. بهترین نور برای این گیاه نوری است که از پشت پنجرهای که آفتابگیر نباشد، بتابد (حداکثر فاصله گلدان از پنجره یک متر).
نکته:
طبق بررسی های تیم علمی دکتر گیاه مشخص شد که در روزهای سرد نمیتوان پتوس را در فضای بیرون نگهداری کرد چون دمای کمتر از 15 درجه سانتیگراد را تحمل نمیکند.
آبیاری:
هر پنج روز یک مرتبه آبیاری برای این گیاه کافی است.
نکته:
در فصل زمستان در صورتیکه گلدان پشت پنجره است که دمای هوا تغییر و کاهش پیدا میکند، آبیاری را به هفتهای یک مرتبه کاهش دهید.
آبپاشی روی برگ ها باعث شادابی میشود اماااااااا…هرگز گیاه را در تابش اشعه مستقیم آفتاب غبار پاشی نکنید. در صورت مشاهده لکههای قهوهای رنگ روی برگ سریع آبپاشی را قطع کنید.
دما:
بهترین دما برای این گل بین 18 تا 25 درجهی سانتی گراد یا همان دمای اتاق است.
خاک:
از خاکی با زهکش خوب استفاده کنید. بهترین خاک همان خاک برگ موجود در گلفروشیها میباشد.
کوددهی:
میتوانید در فصل بهار و تابستان به آن کود سه بیست و میزان کمی کود آهن به فاصله ده روز بدهید که باعث تقویت و رشد گیاه میشود.
اماااااااا…. در مصرف کود آهن به هیچ عنوان زیاده روی نکنید که مصرف زیاد از حد آن باعث گیاهسوزی میشود. (کود آهن را میتوانید از قسمت فروش محصولات دکتر گیاه تهیه کنید)
آسانترین روش تکثیر این است که از آن قلمه تهیه کنید و در گلدان جدید با خاک کوکوپیت بکارید.
یا اینکه قلمه را مستقیم در آب قرار دهید تا ریشه بزند و سپس در کوکوپیت بکارید.
(اطلاعات مربوط به خاک کوکوپیت را در قسمت تغذیه گیاهان مطالعه نمایید.)
اگر برگهای پایینی در حال زرد شدن و ریختن هست عمده ترین علت بخاطر کم نوری هست. باید گیاه را در مکانی قرار دهید که نور باکیفیت و غیرمستقیم به آن برسد.
اگر نوک برگ های پتوس دچار سوختگی شده است علت نور شدید و مستقیم آفتاب است. در این حالت گلدان را یک متر دورتر قرار دهید.
در حالتی که تمامی شرایط ایده آل است ولی روی برگ لکههای قهوهای دیده میشود می تواند بخاطر بیماریهای قارچی باشد که میتوانید در این موارد با کارشناسان دکتر گیاه تماس بگیرید و علت را جویا شوید.
نکته:
گاهی اوقات پتوس را درون آب نگهداری میکنید که در این حالت ممکن است برگهای پتوس از پایین شروع به زرد شدن کنند که دو دلیل می تواند داشته باشد یکی اینکه آب شیشه بیش از یک هفته هست که عوض نشده و باعث قارچی شدن ریشهها شده یا اینکه نور کافی گیاه دریافت نکرده، که برای حالت قارچی شدن ریشه باید از سم پروفایلر استفاده کرد و در حالت دوم باید شیشه پتوس را به جای پرنورتری منتقل کنید.
این مشکل به دلیل وجود موجوداتی ریز به اسم کنه روی برگهای گیاه شما است که اگر کنهها از بین نروند گیاه ریزش برگ میدهد. در این شرایط راه حل آب پاشی گیاه بصورت روزانه است.
نکته:
عمده ترین علت وجود کنه روی گیاه نور شدید و گرمای زیاد است. پس دقت کنید که شرایط نوری را تنظیم کنید تا دیگر گیاهتان دچار این مشکل نشود. (مثلاً گیاه را از جایی که هست یک متر فاصله دهید.)
دلیل این مورد میتواند غبارپاشی گیاه در معرض نور آفتاب باشد. اگر این مورد رعایت نشود منجر به بیماری قارچی برگ میشود.
حشرات سفید رنگ و پنبهای شکل که به گیاه حمله میکنند. جهت کنترل آنها میتوانید روی برگها سم ایمیداکلوپراید اسپری نمایید.
(جهت تهیه سم ایمیداکلوپراید به فروشگاه دکتر گیاه مراجعه نمایید.)
اگر پشههای سیاه رنگ اطراف گلدان و یا روی سطح خاک مشاهده کردید جهت کنترل آنها روی خاک سم ایمیداکلوپراید اسپری کنید.
(جهت تهیه سم ایمیداکلوپراید به فروشگاه دکتر گیاه مراجعه نمایید.)
سوالات بیشتر خودتان را از کارشناسان ما در بخش درمانی دکتر گیاه بپرسید.
««برای گیاه خود پزشک انتخاب کنید»»
**دکتر گیاه، پزشک گیاه شما**
دفتر مرکزی : تهران ، سعادت آباد ، نبش بلوار دریا
سایت آزمایشگاهی : اسلام شهر ،نظام آباد ، مزرعه آزمایشی دکتر گیاه
دفتر شیراز : دوکوهک ، کوچه لامپ سازی ، گلخانه دکتر گیاه
تلفن : ۰۹۱۲۰۶۰۶۰۵۵